tiistai 20. joulukuuta 2011

Apparat Organ Quartet

Kraftwerkkiläistä Aavikkoon kääntyvää syntsameininkiä Islannista. Toimii.

Konami

lauantai 10. joulukuuta 2011

Das Leben der Anderen

IMDB

Elokuva sijoituu ex-DDR.aan jossa stasi agentti vakoilee taiteiliaparin elamaa.
Luultavasti vakuuttavin illustraatio siita miten aikoinaa stasin vakoilukoneisto toimi ja miten ihmiset jotka siihen liittyvat 'ajautuvat' niin autoritarianism uhreiksi kuin toimijoiksi.


keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Steph Swainston - Kuolemattomien Kaarti


Avataanpas suositukset myös kirjallisuuden osalta. Steph Swainstonin Kuolemattomien Kaarti (The Year of Our War) lukeutuu niin sanottuun uuskummaan (The New Weird) fantasiakirjallisuuteen. Genre oli itselle ennestään melko tuntematon, Johanna Sinisaloa lukuunottamatta, jota voin myös suositella varauksetta.

Erikoisen tästä kirjasta tekee se, että vaikka tapahtumapaikkana onkin keskiaikaisvaikutteinen miljöö linnoineen, kuninkaineen yms., niin päähenkilö on huumeriippuvainen, ainoa ihmisolento joka osaa lentää ja hän on kuolematon. Myös kerronta poikkeaa erittäin paljon tavallisesta miekka ja magia -kirjallisuudesta. Suosittelen!

perjantai 4. marraskuuta 2011

Ole luonani aina

Ole luonani aina, Never Let Me Go (2010)


http://www.imdb.com/title/tt1334260/

Hyviä elokuvia, joita miettii vielä lopputekstien jälkeenkin, on harvassa. Katottiin Niinan kanssa reilu kuukausi takaperin ja sen jälkeen olen märehtinyt rainaa moneen otteeseen. Yksi vaikuttava syy tähän on kuolemanfilosofian seminaari jota olen käynyt, mutta vaikuttavampi syy on varmasti se, että elokuva on oikeasti hyvä.

torstai 3. marraskuuta 2011

keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Opeth Heritage

Tata levya on varmasti jokainen odottanut, mutta jos ei ole viela tehnyt ostopaatosta, ni jos kuuntelette levyn lapi seuraavasta linkista ni olette varmaan jo matkalla levykauppaan

full album

sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Midlake & John Grant

Jatketaan musiikilla. Midlake ei oo mikään pikkubändi, mutta ehdottomasti hehkutuksen arvoinen jos ette oo kuullu vielä. Soundissa pisti joskus silmään viiden tähden arvostelu uusimmasta levystä. Debyyttiä en oo kuunnellu, mutta toiseksi uusin Trials of Van Occupanther ja uusin The Courage of Others ovat kyllä iskeneet itselle lujaa. Tässä kummaltakin levyltä yks biisi:

Roscoe
Acts of Man

Tähän samaan voi hehkuttaa John Grantin soolodebyyttiä Queen of Denmark, jossa Midlake toimii 'taustabändinä'. Tällä levylle parasta antia on mun mielestä lyriikat ja miehen mahtava ääni. Sanat toimii erityisen hyvin tuossa jälkimmäisessä biisissä. Huomaa että mies on kasvanut erittäin ahdasmielisessä kristillisessä yhteisössä.

Where Dreams Go To Die
Jesus Hates Faggots

tiistai 27. syyskuuta 2011

Hidden Orcestra

Taytyy heti saada paa auki myos musiikkirintamalla.

Sain taman artistin levyn kasiini hieman ennen kuin esiintyivat Ljubljanan jazz festareilla, enka pettynyt levyyn enka keikkaan, Itseasiassa ehka tamanvuoden muitettavin esitys

Tyylin voitte paatella itse, mina en osaa.

http://www.youtube.com/watch?v=Ull3e5rCt-g&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=d3ppF0evyH0

The Tree of Life

http://www.imdb.com/title/tt0478304/

Jokainen on varmaan ainakin miettinyt et kannattaisko menna kattoon tama suuresti hekumoitu plajays joten leffa osio on varmaankin paras aloittaa silla.

Arvioksi voisi heittaa, etta joka kuuseen kurkottaa se katajaan kapsahtaa vaikka elokuva tarjoaakin ehka kauneimpia shotteja jota olen valkokankaalla todistanut. Vaikka kiteistys onkin hieman negatiivinen niin kyseessa on itseasiassa kelpo patka, vain odotukset olivat elamaa suuremmat mita elokuva ei kuitenkaan ollut vaikka yritys oli kova.

Jos todella haluatte nahda taman elokuvan niin kannattaa ehdottomasti menna katsomaan se teatterissa sopivaan transsiin vaipuneena jotta voi sujuvasti leijua lapi taman kollaasin.

sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Ibeke Shakedown

Noniin, alotetaanpas tää blogi vaikka musalla:

The Hold Up
Tujunga
Linkki
Tällasta afrobeat, funk, soul meininkiä. Strandille ehdinkin jo hehkuttaa tossa vähän aikaa sitten, erittäin mahtavaa.